Leveringsplicht scheidsrechters

– Nieuw beleid

Uitbreiding aantal regio scheidsrechters is nodig!

In overleg met het bestuur is besloten om vanaf komend seizoen de leveringsplicht voor scheidsrechters op een andere manier aan te gaan pakken. In de huidige situatie fluit een klein groepje vrijwilligers de steeds groter wordende hoeveelheid wedstrijden die volgens de regels van de bond geleverd moeten worden tbv onze teams die uitkomen in de Divisie en Promotie klasse. Om het aantal scheidsrechters op peil te houden gaan daarom vanaf heden jaarlijks deze teams (op dit moment zijn dat Heren 1, Heren 2, Dames 1 en naar alle waarschijnlijkheid ook het nieuwe DS2) minimaal één scheidsrechter leveren die de VS3 scheidsrechter opleiding gaat volgen en gaat meetellen voor de leveringsplicht met een minimum van 10 punten per team.

Afgelopen seizoen hebben we aan de leveringsplicht kunnen voldoen doordat we twee nationale scheidsrechters hebben gevonden die elk minimaal 20! wedstrijden per persoon hebben gefloten (Jeremy Eilbracht en Gert Rietveld). Daarnaast  hebben ook Arjan de Gelder en Rick Kuijer een flink aantal wedstrijden voor hun rekening genomen. Aangezien dit geen duurzame manier is om door te gaan, zullen we dit op een andere manier gaan invullen en zullen er ook andere scheidsrechters nodig zijn. Op deze manier kunnen we volledig aan de leveringsplicht voldoen.

Nadat de nieuwe concept teamindelingen bekend zijn gemaakt, zullen we de teams benaderen die volgend jaar promotieklasse of hoger spelen. We zullen deze teams vragen wie ze  voordragen om de VS3 te gaan volgen en wedstrijden te gaan fluiten. Er zijn reeds plekken gereserveerd bij de Nevobo om aan de VS3 cursus te kunnen deelnemen. Hiermee wordt opgeleid om promotieklasse en 3de divisie te mogen fluiten. 

Spelers die niet in één van deze teams spelen, mogen zich uiteraard ook via ons aanmelden om de VS3 opleiding te doen. 

Eventuele vragen kunnen beantwoord worden als we langskomen of je kunt ons altijd even mailen of aanspreken.

Rick Kuijer en Jeremy Eilbracht
Scheidsrechters commissie Volley2b
scheidsrechters@volley2b.nl

Meer nieuws

Evenementen

Beach toernooi

Beachtoernooi 22 juni Aloha meld je snel aan voor het beachtoernooi Aloha! Het is weer die tijd van het jaar – tijd voor zon, zand

Lees verder »
Vanuit het bestuur

Nieuwe interim voorzitter

Volley2b krijgt een nieuwe interim voorzitter Zoals veel leden reeds weten, is Volley2b actief op zoek naar een nieuwe voorzitter, een proces dat nog enige

Lees verder »
Scheidsrechters

Uitbreiding verenigingsexperts

Twee nieuwe verenigingsexperts voor het opleiden, begeleiden en ondersteunen van onze scheidsrechters. Rick en Jeremy gefeliciteerd Vandaag 20 april hebben Rick en Jeremy de licentie

Lees verder »
Evenementen

Zitvolleybal evenement

Zitvolleybal Event – 17 mei Kom ook deelnemen of naar de wedstrijden van de zitvolleybalteams tegen HS1 en DS1 kijken! disclaimer; de foto van de

Lees verder »
Update

leveringsplicht scheidsrechters

Leveringsplicht scheidsrechters – Nieuw beleid Uitbreiding aantal regio scheidsrechters is nodig! In overleg met het bestuur is besloten om vanaf komend seizoen de leveringsplicht voor

Lees verder »