• Volley2b Speeltuin


  Vanaf SEPTEMBER weer ELKE ZATERDAG van 10-11 uur in SPORTHAL DE ACKERS VOOR KINDEREN VAN 4-7 JAAR!

  Een grote groep kinderen heeft inmiddels kennis gemaakt met de volleybal Speel- leertuin en hebben het seizoen afgesloten met een succesvolle Ouder-Kind training en een gezellig en lekker buffet verzorgd door de ouders. De oudste kinderen uit deze groep stromen straks door naar de volgende leeftijdsgroep op de woensdag, dus hebben we weer plek voor nieuwe aanmeldingen.

  Wat is de Volley2b Speel-Leertuin?
  De Speeltuin is een training bedoeld om jonge kinderen, in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar, spelenderwijs kennis te laten maken met het volleybal. Dat doen we vooral middels allerlei leuke oefeningen 'met en zonder bal' waarbij het vooral gaat om plezier te hebben in bewegen en het verder ontwikkelen van de motoriek. Hierin staan de grondvormen van bewegen centraal en langzaamaan zullen de oefeningen meer en meer met volleybal te maken krijgen.
  Daarnaast gaan we met de oudste kinderen steeds meer oefenen op CMV-niveau 1. Dit is het allereerste 'wedstrijd' niveau voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Meer info over de CMV vindt u verder op de site. 

  Wat doen we tijdens de training?
  Denk aan: klimmen en klauteren, rennen, springen, hinkelen. En met een bal: gooien, vangen, ergens op mikken enz. Naast minivolleyballen kan bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt worden van ballonnen en grote/lichte ballen. Het gaat in eerste instantie nog niet om volleyballen maar vooral om de algemene lichamelijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast is er nog het sociale aspect; zo leren ze om iets samen te doen en elkaar te helpen. Volleybal is tenslotte een
  teamsport. De trainingen lopen van september t/m medio eind april.

  Na de grote vakantie gaan we weer beginnen in de Ackers. Heeft u interesse in een proefles of aanmelding, mail dan naar speeltuin@volley2b.nl