Njoi Academy bij Volley2b

Njoi Academy bij Volley2b

Bergschenhoek – Een lang proces van voorbereiden werd op de vroege zondagmorgen van 6 november eindelijk werkelijkheid. De Volley2b-Njoi Academy Volleybalschool in Bergschenhoek ging met 51 enthousiaste volleyballers tussen 12 en 18 jaar van start. Er was gehoopt op ongeveer 30 aanmeldingen voor dit eerste seizoen dus de verwachtingen werden ruimschoots overtroffen.

Volley2b heeft een van de grootste jeugdafdelingen van Nederland maar een volleybalschool werd nog gemist. Nu de club de status van “Superclub” heeft gekregen van de Nederlandse Volleybalbond, kunnen initiatieven zoals de volleybalschool worden uitgevoerd. De bond helpt de club met het professionaliseren en ondersteunt daarin op diverse manieren.

Samen met de Njoi Aacademy van volleybalprofessionals en oud internationals Yannick van Harskamp en Dirk Sparidans heeft Volley2b het initiatief genomen tot deze Volleybalschool. Het doel: het inspireren van spelers die willen investeren in zichzelf en zich willen ontwikkelen op het gebied van volleybal en hun persoonlijkheid. De ontwikkeling die je als sporter doormaakt levert je immers zelfvertrouwen op die je meeneemt de toekomst in. Yannick van Harskamp: “Met de ervaringen die wij hebben opgedaan als topsporter in zowel het buitenland als ook in Oranje, willen wij die kennis graag overdragen naar de jeugd, we willen iets terugdoen voor alles wat wij al die jaren hebben ontvangen. De Volleybalschool is niet alleen technisch trainen, maar ook leren over voeding en leren over jezelf als persoon.” Naast de al bestaande Njoi Academy’s in Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn, is Bergschenhoek een mooie nieuwe aanvulling in het westen van Nederland.

 

Dat er behoefte is aan een goede volleybalschool in onze regio kon worden gemerkt aan de inschrijvingen. Jeugdleden van o.a. Hou Stand (Rotterdam), Inter Rijswijk en Leython Leiderdorp werden ontvangen in Sporthal de Ackers.
Een school opstarten zoals deze kost niet alleen tijd, maar zeker ook geld. En dankzij gulle sponsor “Nela Ramirez Tandtechniek” konden de kosten beperkt gehouden worden. Dezelfde sponsor was hoogstpersoonlijk aanwezig om alle deelnemers te voorzien van vers fruit en koffie en thee voor alle ouders.

 

Onder leiding van hoofdtrainer Jim Pol en begeleiding van de voormalig internationals worden 20 weken lang trainingen verzorgd door Jim en diverse assistent-trainers. Maar ook verschillende gasttrainers zoals oud- spelers van de Nederlandse teams of een trainer van een Nederlands topteam kunnen zomaar voorbij komen.
De meeste trainingen vinden plaats in de zaal, maar aan het einde van het seizoen volgen ook enkele beachvolleybaltrainingen.

Wil je meer weten over deze trainingen? Kijk op njoilife.nl of neem contact op via njoi@volley2b.nl

 

Geplaatst in nieuws.