Erasmus Volley Heren 1 – Volley2b Heren 1: 0-4

Op donderdagavond 16 janauri ging Heren 1 van Volley2b op bezoek bij de nummer laatst Erasmus Volley. Op papier de zwakste tegenstander, maar in de thuiswedstrijd werden alle punten met grote moeite in Bergschenhoek gehouden.

De eerste set begon moeizaam. Erasmus maakte veel fouten, zowel aanvallend als serverend, maar Volley2b profiteerde daar nauwelijks van. Na 2 wissels aan de kant van Volley2b, werd het spelbeeld net op tijd anders en wisten de heren door een iets stabielere verdediging met 22-25 te winnen. Aan het einde van die set viel echter Bart Visser uit met een enkelblessure en omdat Joni Ruten reeds afwezig was, werd nu een beroep gedaan op good old Nick van Giessen.
Ondanks een kleine hapering en twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter aan het begin van de tweede set, werd een achterstand van 3-5 in no time ongedaan gemaakt en stoomde Volley2b naar een duidelijke winst van 18-25 door goed serveerwerk en een Erasmus dat de fouten bleef maken. Nick onderscheidde zich met 2 doortik ballen, wat het zelfvertrouwen zichtbaar goed deed.
De derde set was spannender en bood Erasumus goed tegenstand. Na duidelijke instructies voor de defence en een goede dosis extra energie, pakte Volley2b echter de set met 21-25. De vierde set geloofde Erasmus het wel en bood minder weerstand. Ook deze set ging mee naar Bergschenhoek; 14-25.
Aangezien de concurrentie punten verspeelde, deed Heren 1 van Volley2b wederom goede zaken in de stand en staat nu bovenaan met 48 punten uit 13 wedstrijden. Krimpen is de virtuele nummer 2 met 47 punten uit 12 wedstrijden.

Komende week moet Volley2b de goede lijn thuis doorzetten tegen Sliedrecht. De heren hebben nog wat goed te maken na de zeperd eerder dit seizoen in Sliedrecht (3-1 verlies).

Geplaatst in hs1.