De avonturen van HS1 – Hoogmoed komt voor de val

De competitie is begonnen, althans voor heren 1 van Volley2b. De start van de competitie vond plaats in sporthal de Ackers, de thuisbasis van deze prachtige club. HS1 mocht tegen Kraftwell Symmachia Roosendaal HS1 en ik Hennie Woerd was er weer bij om alles weer te kunnen verslaan.

De heren waren vol goede moed tijdens de voorbespreking in de kleedkamer waarbij ik gelukkig.. nee.. het voorrecht had, om er bij aanwezig te zijn. De bespreking kan ik natuurlijk niet in detail uitleggen, dat zou tegen mijn eed van geheimhouding in gaan. Wat ik wel kwijt kan is dat de tactiek natuurlijk werd doorgesproken en dat er veel zelfvertrouwen uit de jonge heren kwam.

Tijdens het inspelen mochten de heren op de foto met een van de sponsoren van Volley2b. Jumbo Christiaan Veltrop in Bergschenhoek. Dit was de start van dit veelbelovende en spannende seizoen. De wedstrijd gaat beginnen.

Set 1 begon en de heren begonnen met een flitsende start. Goede service druk van Joni en een ijzeren blokkering met Stijn en de gebroeders Niewold. Het achterveld werd schoongeveegd door Sjaf en Liam, kortom, geen probleem. De set werd halverwege nog wat spannender doordat de heren wat achterover gingen leunen. Maar algauw konden ze de set toe eigenen en was het eerste punt van de competitie een feit!

Helaas was deze vreugde van korte duur. Set 2 begon verschrikkelijk. 8-0 achter. De service druk was weg, de pass liep niet meer en de set-up of de aanval faalde om de beurt. Bart kwam er in maar ook hij kon de tij niet keren. Emiel dan? Nee ook Emiel zijn inzet mocht niet meer baten, het gat was te groot en de mannen verloren de 2e set.

Geen paniek, we krijgen nog zeker 2 sets dacht ik. Maar set 3 en 4 liepen nagenoeg hetzelfde. IJzersterke start, gewaagde set standen, prachtige rally’s, blocks, aanvallen en stomme ballen die onnodig op de grond vallen. Maar op het eind beloonde de heren hunzelf helaas niet.

Ja dames en heren, ik schrijf dit helaas met tranen in de ogen. Onze lieve, knappe, sterke en bescheidde jongens hebben 3-1 verloren van een stel gasten uit Roosendaal.  Ze waren zo overtuigd na het weekend in Groningen, zo zonde, echt zonde.

Tsja, hoogmoed komt voor de val.

 

Geplaatst in hs1, nieuws.