HS1

ROWI Heren 1 – Volley2b Heren 1 (0-4) + Volley2b Heren 1 – VC WIK Groot-Ammers Heren 2 (3-0)

ROWI Heren 1 – Volley2b Heren 1 (0-4) + Volley2b Heren 1 – VC WIK Groot-Ammers Heren 2 (3-0)

Het was weer een drukke week voor de lange mannen uit Lansingerland. Op donderdagavond stond een reguliere competitiewedstrijd op het programma tegen een oude bekende. ROWI
uit Etten-Leur mocht het opnieuw opnemen tegen de versterkte wedstrijdmachine van Volley2b. Na het pijnlijke verlies van de week ervoor, waren de mannen dan ook gebrand op een overwinning. Gelukkig wisten de lange mannen de wedstrijd met zelfvertrouwen te starten.

Na enkele punten bleek al dat de tegenstander uit Etten-Leur bereid was om ook een grote bijdrage te leveren aan de overwinning van Volley2b. Met zwak spel en veel fouten hadden
zij nauwelijks antwoord op de serviceseries. En tot overmaat van ramp keerde zij zich met
alle frustratie volledig tegen de arbitrage. Die waren hier niet van gediend wat resulteerde in enkele strafmaatregelen in de vorm van gekleurde kaarten. Volley2b nam de gratis punten met genoegen in ontvangst. En nadat het publiek van de mannen uit Etten-Leur zich ook tegen hun eigen ploeg begonnen te keren was de overwinning voor Volley2b een feit. Een mooie 4-0 kon worden bijgeschreven. Volley2b is ROWI en zijn publiek zeer erkentelijk voor de uiteindelijk

toch erg geslaagde donderdagavond. Hier kon niet te lang van genoten worden aangezien op
de zaterdag de volgende wedstrijd alweer op het programma stond. Een bekerwedstrijd tegen WIK uit Groot Ammers. Eveneens een bekende van Volley2b. Een taaie sterke ploeg van een heel ander kaliber dan ROWI. Gelukkig voor Volley2b slaagde de mannen uit Groot-Ammers er alles behalve in hun eigen niveau te halen. Met makkelijke services en veel eigen fouten vormden ze nauwelijks een gevaar voor Volley2b. Zelfs met de zwakkere opstelling wist Volley2b drie sets bij te schrijven. De mannen blikken terug op een succesvol weekend en bereiden zich voor op de volgende uitdaging tegen Erasmus Volley.

Sliedrecht Sport – Volley2b

Op vrijdag 11 oktober stond de lastige uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport op het programma voor de heren uit Bergschenhoek

De eerste set startte in goede balans. Beide teams liepen gelijk op tot een stand van 8-8, waarna Volley2b doordrukte en fouten afdwong of Sliedrecht fouten liet maken. De service van de tegenstander was ondermaats en het spel van Volley2b was verzorgd; 25-13 voor V2B.​

De tweede set was dat anders. Lange tijd ontliepen de beide teams elkaar nauwelijks. Sliedrecht ging beter serveren en Volley2b kwam meer onder druk in de pass. Ondanks een goede balans en het mentale overwicht van de eerste set, leek Sliedrecht niet onder de indruk en pakte met een klein verschil de tweede set met 25-22.

De derde en vierde set leefde het jonge tam van Sliedrecht helemaal op. Onder aanvoering van de goede gecoachte spelverdeler en goede service liepen de heren uit Sliedrecht snel uit naar stevige overwinningen in de derde en vierde set. Hoewel zij een compliment verdienden over de veerkracht na de eerste set, mag Volley2b zich sterk aanrekenen hoe ze omging met de druk van de tegenstander en de mate waarin fouten werden gemaakt. Een goede start van de competitie werd deze vrijdagavond namelijk ruw verstoord, een pijnlijk aantal fouten van 47 geeft vooral aanleiding tot keihard trainen om het vertrouwen terug te winnen.

Donderdagavond mogen de heren alweer aan de bak, deze keer bij Rowi uit Etten-Leur.​

WIK UNivé H2 – Volley2b H1

Op zaterdag 28 september kruisten de heren van onze club de degens met een oude bekende uit de regio: WIK UNivé. Afgelopen jaren traden de teams vaker tegen elkaar ten strijde, met verdeeld succes. In de wetenschap dat WIK versterkt was met enkele heren van WIK H1 van vorig jaar, maakten onze heren de borst nat voor een mooie strijd.​

Na een onwennig begin in de eerste set kwam Volly2b beter in de wedstrijd in het tweede deel van de eerste set: het aantal eigen fouten werd beperkt en de servicedruk nam toe in de eerste set. Na enkele goede blokkeringen kraakte het aanvalsspel van WIK en werd de set binnen gesleept met 21-25.

​De tweede set startten de heren stroef. Er werd relatief veel fout geserveerd en de aanvallen van WIK werden nauwelijks effectief geblokkeerd. Door enkele foute passes kwam er halverwege een reeds onoverbrugbare achterstand op het scorebord te staan. De heren hadden echter het vertrouwen dat niet WIK, maar zijzelf de oorzaak waren van een keihard verlies met 25-14. De derde set vroeg een andere instelling, er werd enkele malen gewisseld en de overtuiging van de eerste set was terug. Het tempo werd gedicteerd en de foutenlast werd vooral afgedwongen bij de tegenstander. Een goede service als de basis voor de ruime overwinning met 15-25.

De vierde set ging lang gelijk op. V2B verzuimde door te drukken en WIK herpakte zich. De teams gaven elkaar weinig ruimte tot aan het einde van de set een paar killblocks van V2B een klein gaatje sloegen met WIK. De heren speelden vervolgens de set verzorgd uit en pakten het eerste matchpoint op 22-24 direct. Dit betekende de winst, maar vooral 4 welverdiende punten in een lastige uitwedstrijd.​

Komend weekend spelen de heren niet en zijn op vrijdag 11 oktober te bewonderen in de Basis te Sliedrecht​ tegen het lokale Sliedrecht Sport H3.

De avonturen van HS1 Volley2b – Belangrijke punten voor Volley2b

Dames, heren en iedereen daar tussen of buiten. Ik schitterde de afgelopen weken in afwezigheid, maar ik ben gelukkig weer terug om mijn trouwe lezers te vermaken.

Afgelopen zaterdag drie en twintig maart tweeduizend en negentien, mochten onze halfgoden van HS1 zich melden in Krimpen om daar de belangrijke punten binnen te slepen tegen de nummer laatst en hun het laatste duwtje te geven naar degradatie. Nou, de mannen hebben geleverd ook hoor, dames en heren. Als ik zou zeggen dat het een geweldige pot was om naar te kijken zou ik liegen, maar het resultaat wat we wilden halen is behaald. 

Toen set 1 begon en pakten onze mannen gelijk het initiatief, grepen de voorsprong en door een lange serviceserie kwamen ze ruim en comfortabel voor om zo set 1 al vroeg te beslissen. Met de ruime voorsprong was het kat in het bakkie om de set binnen te slepen. Set 1 werd gewonnen met 25-15. Set 2 was eigenlijk vrijwel identiek. Goede sterke service series en hierdoor werd ook deze set ruim gewonnen met 25-15.

Alleen toen begon set 3 en begon ook het drama. Wat een verschrikkelijk spel. Er werd zo veel fout geserveerd dat ik bij 8 ben gestopt met tellen. Tegelijkertijd begon de pass te haperen en als klap op de vuurpijl werd er ook veel lastiger gescoord. Nou dames en heren, u zult begrijpen dat ik met samengeknepen billen keek, want we wilden zo graag de volledige buit pakken. Nu kon ik eigenlijk ook al weten dat de jongens mij niet in de steek zouden laten en het beloofde resultaat te halen. 26-24 werd deze set. Onnodig spannend.

Daarna was er nog maar 1 set te gaan. Hopelijk meer ontspanning en beter spel. Nou mis poes, dames en heren. Het werd zo mogelijk nog slechter qua pass en aanval, maar serverend gelukkig wel iets beter. Ach ja, er werd wel gewonnen gelukkig.

Joran ging volledig uit z’n stekker ging tegen de scheidsrechter, waar die op zich wel gelijk in had. Hij had eigenlijk rood moeten krijgen. Uiteindelijk wonnen we met een beetje hulp van Arjan de Gelder, die slim zag waar de bal was! Uiteindelijke waren alle 5 de puntjes binnen, om zo als winnaar dames 1 aan te moedigen.

Tot de volgende keer!

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 – 2 wedstrijden in 3 dagen

Het was een zware week dames en heren. Een zware week voor mij als verslaggever, maar ook voor onze jonge goden. 2 wedstrijden in 3 dagen is niet mis. Zeker niet als de eerste van de reeks uit in Schubbekutteveen is om half 10 ’s avonds. Of nee het was Ettenleur. Achja het was een takke end weg en iedereen had er de pest over in. Wedstrijd 2 was gelukkig wel thuis. En dat was een belangrijke, tegen een directe concurrent waar de 4-0 nodig en haalbaar was. Maar zonder op de zaken vooruit te lopen beginnen we donderdagavond in Schubbekutteveen.

De wedstrijd begon al goed, geen 2e scheidsrechter. Overigens was dat niet heel erg, want de scheidsrechter floot een prima wedstrijd. Sowieso beter dan dat wij speelde. Echt ongelooflijk hoe slecht er werd gespeelt in deze wedstrijd. De pass begon al niet lekker, dus geen druk op de midden en de buitenkant kwam er maar lastig doorheen of langs. Of dat nou lag aan de set-ups of aan de buitens laten we in het midden, maar het klopte in iedergeval niet zo als het hoorde. Dit ging zo door en je merkte aan alles dat het gewoon niet scherp was. We wilden een 3 mans blok zetten op de takke lange midden, maar dat werd vaak vergeten. De linkerkant vooral dichtzetten, ook dat werd vaak vergeten of niet gedaan. Meer gebruik maken van shot/prikballen, ook dat werd te weinig gedaan. Nou dames en heren dan merk je al snel dat er geen scherpte in zit.

Toen de heren 3-0 achter stonden werd er eindelijk gevolleybald en kon de laatste set binnen worden geharkt. Ongelooflijk onnodig en vooral k*t, omdat we er een uur voor hebben gereden om zoon drama pot neer te zetten. Op naar zaterdag dan maar. Hopen dat dat beter gaat.

Nou ik kan iedereen direct al uit de droom helpen. Het was niet beter hoor. Er miste zo veel scherpte ook in deze wedstrijd. Of dat nou kwam omdat er donderdag ook al gespeeld was of omdat de koppies er niet bij waren, maar het was gewoonweg niet scherp. Ook hier begon de pass weer niet lekker. Midden werd niet goed aangespeeld en de buitens kwamen er niet goed doorheen. Wederom of het nu aan de set-ups lag of de aanvallers laat ik in het midden, maar het was wel weer een exacte kopie van donderdag. Helaas. Maar ook in deze wedstrijd werd er dus in de 4e set weer gevolleybald. Het was nog steeds geen pracht pot maar het was al meer dan dat het de sets er voor was. 

Dus al met al waren het twee zware wedstrijden met de uitslagen 3-1 en 1-3. Ik hoop dat ik volgende week over winst mag schrijven want dit is erg deprimerend om zo te schrijven. Tot volgende week!

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 – Spanning en sensatie

De heren mochten weer tegen hun geduchte concurrent uit Waspik waar ze vorig seizoen zulke spannende wedstrijden tegen hebben gespeeld. Nog een laatste keer thuis tegen deze mannen dit seizoen. Altijd lastig dit team. Vol ervaring en ook lekker zuigen onder dat net. Dat kunnen ze ook als geen ander. Bij de bespreking was het devies simpel. Muil houden tegen de tegenstander en de middens moeten veel ballen krijgen. Laten we zien of dit gaat lukken.

Set 1 begint, maar geen ontzettende overtuiging bij volley2b. Ook zeker niet bij de kant van Attak, waardoor we wel flink voorkomen. 20-13 en 23-18 uiteindelijk ook nog. Maar dat was nog niet genoeg. Want toch wist volley2b dit uit handen te geven met 26-28. Het laatste punt was het meest frustrerende waar de scheidsrechter terecht voetfout affloot. Maar daar later meer over.

Set 2 en er werden wat wijzigingen doorgevoerd in de loop van de set. Deze pakte goed uit waardoor de set gelukkig gewonnen kon worden. de midden werd net wat beter bedient en zo kon de set gewonnen worden. De scheidsrechter miste in deze set overigens een paar netfouten van Attak maar floot er wel 1 af voor ons. Frustrerend.

In set 3 werd er beter gevolleybald, maar ook door Attak. Er kwam van beide kanten wat meer service druk en dat zorgde voor meer moeite in de aanval. De set ups aan de buitenkant van volley2b wisselde ook nog wel eens waardoor het ook lastig was voor de buitens om het op te lossen. Op 24-23 voor ons maakt attak bij het blokkeren een gigantische netfout die de scheids wederom niet ziet. Gelukkig won volley2b dat punt wel, maar er werd wel behoorlijk geschreeuwd richting de arbitrage.

Nog een set te gaan hoopt volley2b. Nóg een gigantische netfout en de beste man fluit weer niet. Gelukkig floot Mulstef deze wel af, maar wat een frustratie. Vervolgens maakt Joran een lichte netfout en die ziet meneer natuurlijk wel. Joran over de kook. En door het aanraken van de scheidsrechter ontving hij de eerste kaart van het seizoen en het was meteen een rode! Joran van harte met deze primeur 😊!!! Vervolgens door een net niet gemaakte pancake frustreerde de tegenstander zich dusdanig dat Mulstef een bal richting zijn hoofd geschoten kreeg. Rood voor Attak. We staan weer gelijk. Helaas ging deze set toch nog verloren. 23-25

Er was dus een 5e set nodig. Helaas had Attak de langste adem en mochten ze de 3 punten mee naar huis nemen en bleef volley2b met 2 punten achter. Vooraf een uitslag waarvoor we zouden tekenen, achteraf onnodig en heel zonde. Maar er is bijna niet met de tegenstander gesproken (wel met de scheids maar dat terzijde) en de midden is veel aangespeeld. Dus we kunnen niet zeggen dat onze mannen niet luisteren naar de coach.

Hennie Woerd

Dordrecht neemt wraak tegen Volley2b Heren 1

Vrijdag 18 januari mochten de heren van Volley2B naar Dordrecht, hopend op een herhaling van de
thuiswedstrijd waar ze 3-1 wonnen. Helaas werd vanaf het eerste moment al duidelijk dat dat erg lastig
werd. Dordrecht speelde sterker dan voorheen en Volley2B kon geen ritme vinden. De eerste set ging
daardoor helaas verloren. Set 2 begon niet veel beter, maar door een aantal wissels werd de set wel
veel beter uitgespeeld en werd de set met slechts 2 punten verschil verloren. Set 3 begon sterk. Alles
lukte voor de heren uit Bergschenhoek en zo konden ze snel een ruime voorsprong nemen. Helaas
bleven de heren uit Dordrecht kalm en konden ze het gat snel dichten. Iets wat ze door konden zetten in
een set winst. Nog een set te gaan, die gelukkig ook weer goed werd gestart. Na een goede start werd
deze ook goed geëindigd. Volley2B verloor met 1-3 in Dordrecht.

De avonturen van HS1 Volley2b – Mini brengt geluk!

De heren van Volley2b ontvingen in de sporttempel van Bergschenhoek de studenten van Erasmus.
Sporthal de Ackers stond weer aan de basis voor een gedenkwaardige avond. De terugkeer van een
oude bekende en een jong talent wat geluk brengt aan het team. Dat en meer komt allemaal aan
bod in deze fantastische reportage van jullie eigenste Hennie Woerd.

Onze jonge midden Alwin had last van een blessure. Dat is lastig als je er maar 2 in het team hebt.
Gelukkig wilde Peter graag mee, maar we vonden er nog een die mee wilde. Iemand die vorig jaar
nog bij de selectie zat. Een jonge man van 2 meter 40 hoog en ook zoon 2 meter breed. Onze eigen
Macro.. ehh.. Marco.

De wedstrijd begon sterk voor onze helden. En dat alles door de mini van de maand. Met een
geweldige serve won hij na een lange rally het eerste officieuze punt. Dit smaakte naar meer dus de
eerste set kwam volley2b gelijk sterk uit de startblokken. Erasmus had niets te vertellen en werd
helemaal kapot geserveerd. De eerste set werd gewonnen met 25-12.

Set 2 werd wat moeilijker voor onze jongens. Het ging gelijk op, maar Erasmus pakte de set na een
service serie en wonnen zo de 2 e set. Dat was erg jammer, want het was niet nodig. De service van
de jongens was zwakker, de pass werd minder en aanvallend kwamen ze er niet meer doorheen. Zo
zonde en onnodig. Helaas! Dan maar naar set 3.

Set 3 begon slecht. 1-7 achter. Jeetje jongens, dacht ik. Wat zijn jullie aan het doen? Jullie begonnen
zo sterk. Maar wat een sterk spel zeg om nog zo terug te keren. Mede door een paar kill blocks en
een veel betere serve lukte het om de set toch te pakken met 25-23. Ongelooflijk wat een spanning
en ontlading in die set. Geweldig om daar bij aanwezig te zijn. Set 4 was weer wat saaier. De jongens
liepen er over heen en er was geen probleem meer. Set 4 haalde ze overtuigend binnen met 25-15.
Einde wedstrijd en een verdiende overwinning.

De mini riep Joran uit tot man of the match. Een goede overwinning door HS1, waar ze van te voren
niet over durfde dromen. Zou het door de mini komen? Ik weet het niet dames en heren, maar hij
heeft wel degelijk geholpen!

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 – 2 keer winst op rij

De heren van Volley2b mochten zich melden in Bruinisse. Dit na de thuisoverwinning een week
geleden tegen de heren uit Krimpen. Bij aankomst kwamen we in een dorpshuis binnen waar de
gezelligheid van af droop. En wij maar denken dat de Zijde ongezellig was. Maar goed, onze Emiel
was jarig dus een overwinning stond gepland om dat te vieren.

We mogen beginnen op centercourt en dat is altijd wel een soort extraatje voor de jongens. Een
lekkere ruime zaal waar je niet afgeleid kan worden door andere wedstrijden etc.. De wedstrijd
begon niet ontzettend sterk van Volley2b. De service was niet sterk genoeg om Forza onder druk te
zetten en de pass niet sterk genoeg om zelf aanvallend druk te zetten. Ondanks een goede eindspurt
werd de set niet gewonnen en ging de set helaas naar Forza met 25-23.

Set 2 was overduidelijk beter van Volley2b. Er werden service series neergezet en veel sterker
geblokkeerd ook door volley2b. Het is heerlijk om te zien hoe onze heren hun draai vinden en de
tegenstander onder druk zetten. Een speler specifiek werd erg onderdruk gezet. De heren hebben
deze set ook ruimschoots binnengehaald met een stand van 16-25. Zo gingen ze vol vertrouwen de
volgende set in om ook deze binnen te halen.

Ook set 3 was weer sterk, maar er zat minder vertrouwen in de set dan daarvoor. Het ging lang gelijk
op voordat er eindelijk het voortouw werd genomen en er een serviceserie neer werd gezet om zo
de set te winnen, 18-25. In set 4 was het helemaal nog spannend. Eerst geschreeuw tussen zoon en
moeder. Dr zoon in het veld en moeder op de tribune. Heerlijk zo’n mosselbank. Die mosselbank
maakte het wel spannender dus uiteindelijk. De heren werden bijna van de mat geslagen maar door
een goede laatste serie werd het 21-25.

1-3 winst voor onze knappe mannen! Sinds de komst van Tjeerd staan we 7-1 dus die moet gewoon
blijven natuurlijk. Dames heren ik wens jullie een fijne week en fijne feestdagen en jullie horen weer
wat van mij in het volgende jaar!

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 Volley2b – Een #*&%!*#@$ wedstrijd

Pardon my English dames en heren, maar wat een Kwalitatief Uitermate Teleurstellende
wedstrijd was dit zeg. De heren moesten tegen een concurrent (AVVA uit Ameide) waar het
wederom belangrijk was om punten te pakken en ondanks een sterke start wisten ze het
weer voor elkaar te krijgen om geen enkel puntje binnen te harken.

De eerste set begon goed. Gewoon sterk en degelijk zoals ze kunnen spelen. Serverend
sterk, blokkerend stonden ze goed, verdedigend stabiel en aanvallend goed scorend. De
pass was af en toe een beetje aan het wankelen, maar dat werd prima gecompenseerd met
de andere acties. Dat was tot 18-23, een service serie tegen waarin de eigen aanval stokte
en het was klaar. 5 aanvalsfouten achter elkaar en ze stonden gelijk. Wat ze meteen
doortrokken naar 25-23.

Set 2. Geen vertrouwen meer, veel fouten en een zwakke service. Achter elkaar ging er wel
bij iemand iets mis. Dan de pass, dan de set-up dan de aanval. Het lukte niemand meer om
te gaan volleyballen. Op deze manier gingen ze er hard af met 25-17. Set 3 was trouwens
niet heel veel anders, de eindstand van deze set zo mogelijk nog slechter, ja dat was het
verschil 25-16.

Set 4, nou nu dan misschien nog een puntje pakken? Nee hoor, mocht niet baten. Ondanks
dat ze netjes bij elkaar bleven en het een close set was was het wel weer heel slecht. Mijn
hemeltje dames en heren, wat een service fouten werden er gemaakt in deze set.
Ongelooflijk. Het werd dan wel een stand van 25-23, maar het was niet om aan te gluren. Ik
weet dat Martin de statistieken altijd maakt dus ik ben heel benieuwd wat daar uit zal
komen. Zeker op het gebied van fouten last.

Hopelijk lukt het ze volgende week wel in de beker. Tot dan, een fijne dag nog!

 

Hennie Woerd