Vrouwen Volley2b winnen eerste competitiewedstrijd

Thuis in sporthal de Ackers tegen Next Volley uit Dordrecht is het Dames 1 van Volley2b gelukt de eerste wedstrijd te winnen in de reguliere competitie (3de divisie A). Alleen in de 1ste set was de plankenkoorts dominant. Het vervolg was duidelijk voor het team uit Lansingerland, 3-1

In de eerste set was de start wel voor Volley2b. Brutaal speelde Lisanne van der Wel direct de midden aan en 2x scoorde Jeanine Luijt in de aanval. Next neemt echter het initiatief over en door wat eigen fouten door verlies aan controle staat het snel 3-8, als coach Nick van Giessen zijn eerste time-out aanvraagt. De onrust blijft en pas bij 4-15 scoort Volley2b weer; nu via Laura de Jong. Vervolgens blijft het verschil rond de 10 punten en komt Next op 0-1 na een 17-25 setwinst. Er wordt echter wel meer vrij gespeeld en Volley2b komt wel weer in de wedstrijd. 

In Set 2 begint van der Wel aan serve, direct met 3 aces. Een voorsprong die de hele set aan de kant van Volley2b blijft. Stap voor stap wordt de pass beter en ook in de rally is libero Kelly Smallwood sturend in de defensie. Met invallers Angela Stigter en Margot van Wemuskerken is pass op de juiste momenten onder controle. Uiteindelijk is het Kirsten Weijts die een ace serveert waarna van Wemuskerken de laatste bal er in slaat en het via 25-20, 1-1 wordt. 

Set 3 blijft het winnende team staan en gaat ook jeugdspeelster Lima Vijfvinkel serverend en aanvallend de ballen er in slaan. Next neemt time-outs op 13-9 en later op 17-12, maar komt niet meer in het spel. Jill Sitskoorn, die naar de diagonaal-positie was verhuisd, maakt de set uit met 2 aces (25-17). Een 2-1 voorsprong en dominant spel van de vrouwen uit Lansingerland.

In de 4de set start Volley2b hetzelfde dominante spel en loopt uit naar 7-1. In een serveserie komt Next echter weer gelijk. De pass komt onder druk en de aanval stokt. Vanaf 8-8 is de pass weer onder controle en neemt ook de eigen service druk weer toe. Met Arianne Sitskoor als spelverdeelster aan het net is ook de blokkering meer solide. Tot aan 13-13 gaat het gelijk op waarna Volley2b het initiatief weer op pakt. Bij 20-16 komt Next even terug, maar na de time-out is het de ploeg uit Lansingerland die haar beste spel weer op de vloer legt met een fantastisch verdedigende Smallwood. Door ijzersterk blokkerende Weijts en Sitskoorn wordt ook deze set gewonnen (25-22) en is de 3-1 winst een feit. Hiermee is het gat naar de plaatsen die recht geven op behoud in de 3de divisie in ieder geval wat verkleind. Er zullen echter nog heel wat winstpartijen nodig zijn om veilig te spelen dit seizoen. 

De volgende kans is over 2 weken, als Volley2b thuis speelt tegen VCN, een van de concurrenten.

Geplaatst in ds1.