Vrouwen Volley2b verliezen van concurrent VCN

De laatste kans om zelf het verschil met de concurrent voor de rode lantaren te overbruggen heeft Volley2b laten lopen. De wedstrijd werd gespeeld in derde divisie A in regio zuid, waar Volley2b 12de  en VCN de nummer 11 is.

De start was voor de vrouwen uit Capelle, maar Volley2b knokte zich terug in de eerste set en haalde bij 23-24 de serve terug en daarmee kans op setwinst. Een eigen serve-fout en aanval, die werd uitgeslagen, zorgde voor een teleurstellend einde van set 1: 24-26.

Set 2 ging gelijk op bij de start, maar de druk van de serve viel weg omdat er teveel fout ging. Een dubbele wissel met spelverdeelster Lisanne van de Wel en diagonaal Laura de Jong moesten de achterstand helpen recht te zetten. Een wegschietende bal in de pass bracht VCN op setpoint. Een score van Laura de Jong bracht de serve weer terug bij de thuisploeg. Een sterk blok van VCN besliste de set: 20-25.

In de 3de set richtte Volley2b zich op. Met meer bravoure en gesteund door de supporters in sporthal de Ackers ging het team de strijd weer aan. Vooral blokkerend met Kirsten Weijts en Jeannine Luijt als hoofdblokkeerders ging het beter lopen en ook de pass en veldverdediging zorgden voor meer stabiliteit. Met een ruime voorsprong komt setwinst aan het einde in zicht. Een strakke aanval over de buitenkant van Jill Sitskoorn brengt de serve terug bij Volley2b. Kelly Smallwood redt de volgende aanval van VCN van de grond, maar de aanval die volgt gaat in het net. Op 24-17 breng Margot van Wemeskerken de pass weer bij het net, waarna Laura de Jong het beslissende punt scoort en de stand weer een beter perspectief krijgt. 1-2 na een 25-17 setwinst.

Set 4 moest Volley2b doortrekken om kans te houden op winst. De blokkering van VCN krijgt meer kijk op de aanval van het team uit Bergschenhoek. Aan het eind van de set komt de pass van Volley2b weer onder druk. Coach Nick van Giessen vraagt nog een time-out aan, de serve lijkt direct terug te komen, maar de aanval gaat uit. VCN voelt ook druk en serveert uit. De volgende aanval slaat VCN uit, echter heeft Kirsten Weijts de bal nog aangeraakt en gaat de serve naar de vrouwen uit Capelle. Met een strakke serve, die Volley2b niet onder controle krijgt, maakt Volley2b een eind aan de wedstrijd die naar VCN gaat met 1-3 na een 21-15 setwinst.

Geplaatst in ds1.