Vrouwen Volley2b uitgeschakeld in halve finale beker

In Sliedrecht speelden de vrouwen van Volley2b afgelopen zaterdag de halve finale van de regiobeker in de Nevobo-competitie. Met jeugdspeelsters was de selectie van Volley2b aangevuld voor deze belangrijke wedstrijd waar nog eerherstel voor dit teleurstellende seizoen kon worden verdiend.

Tegenstander Moriaan Symmachia Roosendaal is de koploper in de reguliere competitie. In de competitie was de wedstrijd in Roosendaal een duidelijke 4-0 met weinig kansen voor Volley2b. Dat Volley2b zich steeds meer ontwikkelt, was duidelijk te zien aan de tegenstand die geboden werd aan de favoriet Roosendaal. Veel meer servicedruk van de vrouwen uit Lansingerland, wat resulteerde in pass-problemen bij Moriaan. Set 1 ging gelijk op tot aan 18 – 18, waarna de service ontvangst bij Volley2b haperde. Roosendaal nam het initiatief en haalde met 25-20 de 1-0 binnen.

In het begin van de 2de set was Volley2b even aangeslagen, waardoor de service niet teruggehaald werd. Met deze voorsprong op zak hield Roosendaal het verschil de hele set aan eigen kant en kon met 25-17 de 2-0 op het bord zetten.

Set 3 laat Volley2b weer zien de strijd aan te willen gaan. Servicedruk van Lima Vijfvinkel en Jeanine Luijt brengt de pass bij Roosendaal in de problemen. Ook de blokkering kon daardoor punten scoren. In de verdediging is libero Kelly Smallwood effectief en ook spelverdeling van Arianne Sitskoorn brengt de aanvalsters Kirsten Weijts, Quint Vijfvinkel en Laura de Jong veelvuldig in stelling. Bij 24-22 scoort Sitskoorn nog een ace met haar serve, echter Roosendaal sluit deze set toch winnend af (25-23) en wint uiteindelijk verdient met 3-0.

Zaterdag a.s. kan Volley2b tegen mede-degradatiekandidaat Libanon uit Rotterdam revanche halen in de reguliere competitie. Het bekeravontuur zit erop.

Geplaatst in ds1.