Vrouwen Volley2b starten 2020 met goede wedstrijd

In de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie in de derde divisie A vrouwen van regio Zuid speelden de vrouwen van Volley2b thuis in Bergschenhoek. Hands Up uit Berlicum, de nummer 7,  waar in de eerste helft van de competitie met 3-1 van werd verloren. Voor Volley2b de kans om te zien of het verschil al is ingelopen.

Volley2b Dames 1 is weer compleet en klaar voor het vervolg. De eerste set speelde Volley2b voorzichtig en kon daardoor weinig druk zetten op de verdediging van Hands Up. Aan het eind werd de serve wat sterker, maar niet op tijd voor setwinst. Bij 18-23 eindigt een lange rally in een mooi aanvallend punt van Laura de Jong. Echter bij 19-24 is een eigen aanvalsfout de oorzaak van het 20-25 set verlies.

In set 2 maakt Volley2b veel minder eigen fouten. De spelverdeling verzorgt door Lisanne van der Wel en Arianne Sitskoorn kan door de betere pass vaker de middens aanspelen en is het verschil al kleiner. Wel maakt Hands Up 0-2 met 22-25

Set 3 schroeft Volley2b haar servicedruk verder op waardoor de blokkering verder kan scoren. Aanvallend is het vooral Jill Sitskoorn die  veel scoort vanaf de buitenkant en het achterveld. Libero Kelly Smallwood is verdedigend een rots in de branding en voorkomt menigmaal een score van Hands Up. Met 25-23 brengt de ploeg uit Bergschenhoek de spanning terug in de wedstrijd.

In de 4de  set, waar het spelniveau van Volley2b op niveau blijft, is de spanning tot het einde om te snijden. Jammer genoeg lukte het Volley2b niet om de soms lange rally’s als laatste te winnen. Dit lukte Hands Up wel en haalde daardoor met een 24-26 setwinst de 1-3 binnen. 

Ondanks het verlies van 1-3, is het spel van Volley2b zeker hoopgevend en geeft voldoende aanknopingspunten voor de komende wedstrijden.

Geplaatst in ds1.