Vrouwen Volley2b onderuit na goede start

In Rotterdam speelden de vrouwen van Volley2b afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd waarin nog kans was om van de laatste plaats af te raken. Tegen mede-degradatiekandidaat RVC Libanon werd de strijd aangegaan.

Volley2b startte erg sterk met scherpe services van Lima Vijfvinkel en Jeanine Luijt, waarmee Libanon in de problemen kwam. De serve-ontvangst was bij Volley2b uitstekend verzorgd door libero Kelly Smallwood en bloks van Kirsten Weijts en Arianne Sitskoorn zorgden voor een 19-25 setwinst.

In de 2de en 3de set pakte Libanon het anders aan. Met meer risico in de serve werd de pass onder druk gezet. Ondanks dat de buitenaanvallers Quint Vijfvinkel en Laura de Jong de mindere ballen goed verwerkten, was dat niet voldoende. Met 25-17 en 25-18 werd het 2-1 voor de Rotterdammers.

In Set 4 ging de strijd lang gelijk op. Lisanne van de Wel bracht met haar spelverdeling een ander spelletje in het veld en Margot van Weemerskerken, bracht wat rust in de pass. De spanning aan het einde van de set was kennelijk toch te groot om door te drukken, waardoor Libanon de set met 25-22 won en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Geplaatst in ds1.