HLB van Daal DS2 – Volley2B DS1 3 -1

In de uitwedstrijd tegen HLB van Daal in Den Dungen is het Dames 1 van Volley2b gelukt een set te winnen en daarmee een punt mee naar huis te nemen. Er had zelfs wat meer in gezeten als de goede eerste set omgezet zou worden in winst.

Na de goede wedstrijd van vorige week was het team uit Lansingerland voor een herhaling naar Brabant gegaan. Het reserveteam van HLB is een opleidingsteam en heeft een technisch goed niveau, maar kan onder druk ook in de problemen komen. Het begin was voor HLB, maar bij 8-8 sluit Volley2b aan na een mooie aanval van Lima Vijfvinkel. Het gaat vervolgens gelijk op tot 13 – 13 waarna met Laura de Jong aan serve en o.a. Kirsten Weijts aan het net om te blokkeren, Volley2b uitloopt naar 13-19. HLB verhoogt de druk en dwingt Volley2b tot fouten in pass en verdediging. Als dan ook de serve fout gaat komt de ploeg uit Den Dungen bij 21-21 weer langs zij. De ingevallen Jill Sitskoorn scoort in de eindfase nog 2 ballen in de aanval, maar het in niet voldoende voor setwinst (25-23). HLB komt op 1-0.
In set 2 is de druk van HLB er met de serve gelijk weer 100%. Als de pass wel goed bij het net komt, lukt het de aanval niet om te scoren waardoor Volley2b op 5-1 achter komt. Met Lisanne van de Wel aan serve wordt de inhaalrace ingezet. Quint Vijfvinkel lost in het achterveld de oplosballen goed op van achter de 3 meter, waardoor bij 8-8 de stand weer gelijk is. Bij 11-11 zet HLB weer aan waardoor Volley2b niet goed meer aan aanvallen toe komt. Met 25-19 wordt het 2-0.

Set 3 start Arianne Sitskoorn als spelverdeelster. De dominerende serve van HLB bepaalt echter het spel, waardoor het 3-0 wordt (25-17) en de overwinning voor HLB is. Een standaard 4de set volgt om een extra bonuspunt.
In deze set, waar het spelniveau van Volley2b weer opleeft, neemt het team uit Lansingerland de voorsprong na een gelijk opgaande strijd tot 12-12. Met Jill Sitskoorn aan serve worden 4 aanvallende punten gemaakt en komt Volley2b op een 12-16 voorsprong. Een foute service wordt gevolgd door weer een scorende aanval (13-17) waarna eigen fouten in de aanval HLB weer dichter bij brengt (17-19). Sarah de Witte komt nog in het veld om de pass te versterken. Bij 20-22 neemt coach Nick van Giessen nog een time-out om iedereen de laatste tips te geven. Fouten in de serve aan beide kanten brengen het setpoint op het scorebord, wat direct verzilverd wordt door de serverende Jeanine Luijt met een ace. Met deze setwinst verdient Volley2b terecht nog een punt en blijven er 4 in Den Dungen, bij de winnaar HLB.

Geplaatst in ds1.