Meisjes M6 door naar de halve finale NOJK!

Op zaterdag 5 januari speelden meerdere Volley2b teams mee in de voorrondes van het Volleybaldirect Open, beter bekend als het NOJK (Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen).

Onder deze teams was ook een groep meiden die meededen in de categorie M6 (leeftijdsgroep 11 jaar). Dit team bestaat uit Marije, Jenna, Lente, Anouk, Elles, Celeste en trainer/coach Jeremy.

In Sporthal de Kruisboog in Houten werd er in poules gestreden om felbegeerde plekken. In de poule van Volley2b zat ook SV Dynamo, een zeer sterke tegenstander vol met talenten. Deze wedstrijd werd goed gespeeld, maar de meiden waren niet opgewassen tegen dit geweld. Desondanks zeker niet van het veld gespeeld en qua spel een goed begin van het toernooi.

De andere twee tegenstanders waren van een heel ander niveau, maar het gevaar van onderschatting lag op de loer. Met veel pijn en moeite werd er een 1-1 setstand uitgesleept tegen tweede tegenstander Smashing ‘72. Hieruit blijkt wel, dat een toernooi spelen totaal andere koek is dan een reguliere wedstrijd, de druk is enorm. De kansen om tweede te worden in de poule werden kleiner!

Dankzij een zeer sterke wedstrijd tegen VV Utrecht, als derde tegenstander, kon het rekenwerk nadien beginnen. Uiteindelijk bleek dat Volley2b derde was geworden in de poule en via een kruisfinale een “escape” had naar de volgende ronde. Maar dan moest eerst worden afgerekend met de nummer twee uit een andere poule.

Die nieuwe tegenstander bleek ZVH (Zevenhuizen) te zijn, beter bekend voor de meiden uit hun CMV tijd als Nesselande.

In een verhitte hal, met enorm veel rumoer werden de kruisfinales gespeeld. Ouders schreeuwden de longen uit hun lijf, de spanning was zichtbaar bij de teams en twee coaches ijsbeerden langs de lijn. Het was veel meer een mentale strijd, wie kan de spanningen onder bedwang houden.

Lang ging het gelijk op, punten gingen op en neer. Onze meiden moesten de focus houden, concentreren op het spel en niet op de schreeuwende ouders van ZVH, die elke beslissing van de scheidsrechter in twijfel trokken. Naarmate het einde van de eerste set, trokken we het spel naar ons toe, meer spelen op slimme ballen, afwisselen met harde aanvallen. De service liep als een trein, de ervaring van onze meiden met het spelen in de C-jeugd kwam goed van pas. Met een 25-23 trekken we de eerste set binnen!

Set twee, alles kan nog en nu is het kans om volgas door te gaan. Met twee frisse wissels in het veld, bleef de energie hoog. De bedoeling was, om ZVH “kapot” te spelen, zodat ze geen kans meer zouden krijgen. Vanaf de kant werd elke aanval gecoacht, kort, lang, hard of cross geslagen. De meiden pakten het enorm goed op en stonden al snel op een 19-9 voorsprong! In de time-out alle focus op de basis, goede pass en niet onderschatten en denken dat we er zijn.

Slechts een lichte opleving van ZVH, Volleyb bleef gefocust op de pass, daarmee kwam altijd een goede set-up, waarna we de aanval voor het kiezen hadden.

Met een 25-12 eindstand pakten ze ook de tweede set!

Al met al een enorm knappe prestatie van deze jonge meiden! Op zaterdag 23 februari worden de halve finales gespeeld, de locatie wordt later bekend gemaakt door de Nevobo.

 

Geplaatst in cmv, nieuws.