Volleybal Speelleertuin

Sinds januari 2017 zijn we weer van start gegaan met de volleybal Speelleertuin waar kinderen in de leeftijd 4-7 jaar kunnen kennismaken met de eerste beginselen van het volleybal. Tijdens de trainingen worden ze sportief uitgedaagd op het gebied van lopen, rennen, springen, rollen, vangen, gooien en serveren. Daarnaast gaan we met de oudste kinderen steeds meer oefenen op CMV-niveau 1. Dit is het allereerste 'wedstrijd' niveau voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

 

Cool Moves Volley (CMV), speciaal voor kids van 7 t/m 12 jaar.

Via verschillende niveaus leer je, op een leuke manier, stapsgewijs volleyballen.
Al op jonge leeftijd kun je bij volleybal vereniging Volley2b kennis maken met het volleyballen. Op onze CMV-trainingen kun je kennis maken met dit leuke balspel. Vanaf 6-7 jaar begint de 'voorbereiding' op het volleyballen de nadruk te krijgen. Je zult oefenen in vangen, gooien, serveren en draaien in het veld. Dit volleybal spel heet Cool Moves Volley (CMV).

Cool Moves Volley bestaat uit zes verschillende niveaus, waardoor je op je eigen niveau kan leren smashen, duiken, serveren en blokken.

 

CMV staat voor: Cool Moves Volley
Al op jonge leeftijd kun je bij volleybal vereniging Volley2b kennis maken met het volleyballen. Op onze CMV-trainingen kun je kennis maken met dit leuke balspel. Vanaf 6 jaar begint de 'voorbereiding' op het volleyballen de nadruk te krijgen. Je zult oefenen in vangen, gooien, serveren en draaien in het veld. Dit volleybal spel heet Cool Moves Volley (CMV).

Voor een leuke impressie, zie http://youtu.be/p18TIDXcY7c

Cool Moves Volley bestaat uit zes verschillende niveaus, waardoor je op je eigen niveau kan leren smashen, duiken, serveren en blokken.

 

Niveau 1 t/m 6 in CMV
Je speelt Cool Moves Volley in teams van 4 tegen 4 en je leert; vangen, gooien, bal-baanherkenning en steeds maar draaien naar een andere plek in het veld. Als het goed gaat, ga je steeds een niveau hoger spelen en leer je nieuwe volleybal technieken tot je bij het in drieën doorspelen bent beland. Elk niveau biedt weer een nieuwe vaardigheid aan, waardoor het spel elk jaar weer een nieuwe uitdaging is om te leren. Na niveau 6 heb je, als het goed is, alle basisvaardigheden aangeleerd om door te stromen naar het volleybalspel van 6 tegen 6. Dit zal bij de meeste kinderen rond de 11-12 jaar zijn.

Trainingen
De kinderen zitten zoveel mogelijk in leeftijdsgroepen bij elkaar en zo kunnen we gerichtere trainingen geven. De thuiswedstrijden spelen we allemaal in sporthal de Ackers in Bergschenhoek.

Je mag 3 keer komen proef trainen met je leeftijdsgenoten. Daarna kun je eventueel lid worden. De trainer bekijkt dan in welk niveau je kan instromen en wanneer je eventueel kan meedoen met de wedstrijden. Voor niveau 5 en niveau 6 is er een 2e training.
De trainingen in de zaal starten na de zomervakantie t/m april. In de maand mei gaan we beach-volleyballen. De trainingen, waar je je voor aan moet melden, vinden dan plaats op onze beachvelden op sportpark 't Hoge land in Berkel en Rodenrijs.

Competitie      
Onze competitie spelen we in regio West, speelkern Gouwe.  Deze competitie is opgezet in toernooivorm. Dit betekent dat we op één ochtend meerdere wedstrijden spelen. Zo'n wedstrijd-toernooi duurt ongeveer 1,5 uur. Het aantal varieert van 1 of 2 x per maand een toernooi in niveau 2 tot bijna wekelijks een toernooi in niveau 5 en niveau 6.

Lees hier de Spelregels CMV

Niveaus en leeftijden   
Bij Volley2b proberen we de richtlijnen van de Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) te volgen. Je wordt dan ook naar leeftijd in de verschillende niveaus ingedeeld die zij als advies aangeven.

Leeftijdsgrenzen CMV         

Niveau 6: 11-12 jaar
Niveau 5: 10-11 jaar
Niveau 4: 9-10 jaar
Niveau 3: 8-9jaar
Niveau 2: 7-8 jaar
Niveau 1: 6-7 jaar

Er zijn bij Volley2B gelukkig veel CMV-teams in de competitie actief en dat betekent dat er ook veel begeleiders langs de kant van het veld zullen staan. In vele gevallen is het niet haalbaar dat de trainers ook het coachen/begeleiden van teams op zich nemen. Omdat wij het belangrijk vinden om alle teams te voorzien van een coach, wordt in deze een beroep gedaan op ouders om op toerbeurt een team te begeleiden, te coachen en te vervoeren naar de accommodaties. In een half jaar overzicht zullen de wedstrijdschema's, voorzien van rij- en coachbeurten via de mail naar de ouders verstuurd worden. De wedstrijden worden gespeeld van oktober t/m december en van januari t/m. april

Voor informatie of proeftrainingeninfo@volley2b.nl